Hyvät ihmissuhteet ovat fyysisen ja henkisen terveyden perusta

hyvät ihmissuhteet edistävät terveyttä

Mitä tarvitaan mahtavaan elämään? Hyvät ihmissuhteet ovat fyysisen ja henkisen terveyden perusta. Kymmenet tutkimukset ovat osoittaneet, että syvillä sosiaalisilla suhteilla on lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutuksia terveyteen. Ihmisillä, joilla on hyvät suhteet perheeseen, ystäviin ja työkavereihin, on tutkitusti vähemmän terveysongelmia. Hyvät ihmissuhteet tuovat elämään iloa ja turvaa.

Parhaimmillaan ihmissuhteet edistävät hyvinvointia, tuovat elämään sisältöä ja antavat energiaa. Ihmissuhteet on myös yksi tärkeimmistä elämänalueista 7-portaisen itsensä kehittämisen mallin mukaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka ovat kiinteässä yhteydessä ystäviin ja perheeseen, ovat paljon onnellisempia kuin ne, jotka eivät ole, he voivat paremmin ja heidän aivonsa toimivat paremmin. Tutkijat ovat havainneet, että yhteydenpito muihin auttaa lievittämään stressiä. Tämä tarkoittaa, että hyvät ihmissuhteet eivät vain tee meistä onnellisempia, vaan myös pidentävät elämäämme.

Hyvät ihmissuhteet ovat parhaimmillaan suhteita, joissa vallitsee toimiva vuorovaikutus, oli sitten kyseessä ystävyys, parisuhde, vanhemmuus tai sisarukset. Hyvät ihmissuhteet perustuvat luottamukseen ja kunnioitukseen, kuuntelemiseen, tukemiseen, empatiaan ja rakkauteen. Eikä kavereiden määrällä ole merkitystä, vaan suhteen laadulla. Sinulla voi olla vain yksi hyvä ystävä ja voit olla täysin onnellinen hänestä, tai sinulla voi olla tuhansia ystäviä kuten Instagram-seuraajia, joiden kanssa sinulla ei ole minkäänlaisia ​​syviä luotettavia suhteita.

Kuinka rakentaa vahva sosiaalinen verkosto ja hyvät ihmissuhteet

Keskity hyvän sosiaalisen verkoston rakentamiseen ja ystävyyksien luomiseen. Tässä muutama vinkki sinulle:

Aloita olemassa olevista suhteista

Ensinnäkin syvennä jo olemassa olevia suhteita. Se on yhtä helppoa kuin puhelinsoitto tai viestin lähettäminen ja kuulemisen kysyminen.

Tee kollegoistasi ystäviä

Teillä on jo yhteinen työpaikka, joten älä pelkää tutkia suhteita keskustelemalla työkavereiden tai liikekumppaneiden kanssa. Tutki, mitä muuta yhteistä teillä saattaa olla.

Etsi mahdollisuuksia olla sosiaalinen ja rakentaa hyvät ihmissuhteet

On paljon mahdollisuuksia olla yhteydessä uusiin ihmisiin. Sinun täytyy etsiä näitä mahdollisuuksia. Jos et tunne olosi mukavaksi suuren joukon tuntemattomia ihmisiä keskuudessa, aloita tapahtumista, joihin liittyy pienempiä ryhmiä tai henkilökohtaisista ​​keskusteluista.

Liity yhteisöön

Ajattele toimintaa, josta pidät tai johon haluat kehittyä, ja katso, onko olemassa paikallista yhteisöä, yhdistystä tai klubia, joka jakaa kiinnostuksiasi. Jos et ole valmis kasvokkain tekemiseen uusien ihmisten kanssa, voit liittyä verkkoryhmään tai -yhteisöön.

Auta ihmisiä

Hyväntekeväisyys ja vapaaehtoistyö ovat hyviä ja palkitsevia tapoja tavata ihmisiä. Toisten auttaminen nostaa mielialaa ja vähentää masennusta sekä ahdistusta. Tutkimukset viittaavat siihen, että toisesta huolehtiminen voi vapauttaa stressiä vähentäviä hormoneja sekä antajassa että vastaanottajassa.

Mieti ketä voit auttaa. Voit esimerkiksi tehdä vapaaehtoistyötä hyväntekeväisyysjärjestössä, eläinsuojassa, kaupungin siivouksessa tai Punaisessa Ristissä.

Opi uusia asioita

Jos luet tämän, haluat myös kehittää itseäsi. Tutustu siis paikallisen yhteisökeskuksen tai yliopiston kurssitarjontaan. Voit osallistua tanssi- tai joogatunteihin tai muihin ryhmäliikuntatunteihin. Kun käyt kurssilla ja opit uusia, voit tavata muita itsensä kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä. Voit tutustua meidän itsensä kehittämiseen keskittyvään verkkopalveluun osoitteella saks.deals.

Harjoittele tehokasta viestintää

Hyödynnä sosiaalisia mahdollisuuksiasi vahvistamalla viestintä- ja sosiaalisia taitojasi. Yritä olla helposti lähestyttävä – hymyile, luo katsekontakti ja säilytä avoin kehonkieli. Houkuttele ihmiset keskusteluun, esitä avoimia kysymyksiä, kuuntele aktiivisesti ja esitä jatkokysymyksiä. Yritä olla empaattinen ja tukeva kaikissa tilanteissa. Jaa myös samanlaisia ​​kiinnostuksen kohteita, tarinoita ja vinkkejä.

Kuinka hallita keskusteluja ja rakentaa hyviä sosiaalisia suhteita

Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, joiden avulla voit syventää keskustelujasi:

Läsnäolo

Jos emme ole läsnä, olemme ajatuksissamme joko menneisyydessä tai tulevaisuudessa. Ole tässä ja nyt. Läsnäolo on supervoimasi. Tietoisuus tästä hetkestä on avain muutokseen, ja se pätee myös ihmissuhteissa.

Ajattelutapa

Unohda ennakkoluulot ja ole avoin. Älä luule, ettei toinen pidä sinusta. Tee ensimmäinenä askel kohti ystävyyttä. Pelkäämme usein toisten ihmisten erilaisuutta – mielestämme he ovat ”muut”. Tässä on hyvä vinkki kasvumielellesi: Ala ajatella kaikkia ihmisiä ikään kuin he olisivat sukulaisiasi – siskoja, veljiä tai ainakin naapureita. Se saa jään teidän välissä sulamaan.

Kiinnostuksen kohde

Sinun täytyy olla vilpittömästi mukana keskustelussa, ei vain osallistua siihen ja teeskennellä hymyä. Ole aktiivinen ja kysy avoimia kysymyksiä. Yritä ymmärtää kumppaniasi mahdollisimman hyvin.

Mieliala

Hymyile, niin maailma hymyilee takaisin. Hyvän tuulen saavuttamiseksi meidän on oltava vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Lukuisat tutkimukset ihmisen aivoista ovat osoittaneet, että mielialan ja vuorovaikutuksessa olevien ihmisten tunnetilan välillä on suora yhteys.

Psykofysiologit ovat osoittaneet, että yksi henkilö voi välittää toiselle signaaleja, jotka muuttavat hormonitasoja ja sydän- ja verisuonijärjestelmän sävyä, unirytmejä ja jopa immuunitoimintaa. Esimerkiksi puolisot voivat aiheuttaa lisääntynyttä oksitosiinin vapautumista toisistaan, mikä emotionaalisella tasolla ilmenee arkuuden tunteena. Itse asiassa missä tahansa sosiaalisessa kontaktissa ihmiset vaikuttavat toisiinsa fysiologisella tasolla. Voimme nähdä ja tuntea tällaisen molemminpuolisen vaikutuksen läheisessä viestinnässä. Ihminen voi vaikuttaa vahvasti muihin myös ilman verbaalisia kommunikaatiomuotoja.

Jos esimerkiksi kolme tuntematonta ihmistä kokoontuvat yhteen ja istuvat hiljaa kasvotusten yhdestä kolmeen minuuttia, tunteellisimman heistä tunnelma välittyy muille. Myös kollektiivi, kuten yksittäinen organismi, voi kokea emotionaalisia nousuja ja laskuja kokeakseen erilaisia ​​tunnelmia ja tunteita – kateudesta ja pelosta euforiaan.

Joten hymyile ja laita silmäsi loistamaan. Naurua kuultuaan ihminen alkaa yleensä myös nauraa tai ainakin hymyillä. Aivomme avoimessa limbisessä järjestelmässä jotkin elementit tartuvat muiden nauruun ja hymyyn ja synnyttävät saman reaktion. Tiedemiehet uskovat, että tämä on hyvin vanha mekanismi, sillä hymy ja nauru ovat vahvistaneet yksilöiden välisiä suhteita ja edistäneet siten lajin selviytymistä.

Kuinka tehdä parisuhteesta syvempi?

Mikä tekee parisuhteesta terve? Parisuhde on parhaimmillaan, kun toinen ihminen tulee nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin hän on. 

Työskentele suhteesi eteen. Kun käytät kaikkia syvien sosiaalisten suhteiden hankkimisen etuja, mieti, kuinka voit tehdä keskusteluistasi syvempiä.

Kommunikoi avoimesti ja rehellisesti. Avoin kommunikointi on avaintekijä kaikissa suhteissa. Kun molemmat osapuolet tietävät, mitä he haluavat suhteelta ja tuntevat olonsa mukavaksi ilmaistakseen tarpeitaan, pelkoaan ja toiveitaan, se voi lisätä luottamusta ja vahvistaa sidettä teidän kahden välillä. Ilmaise itseäsi ja tunne, että voit luottaa ympärilläsi oleviin ihmisiin. Sillä on vaikutus pidemmän ja onnellisemman elämän elämiseen.

Luv

Paras tapa saada muut rakastamaan sinua – on rakastaa heitä ensin. Muista luv-sääntö.

Kuunnella (Love). Ymmärtää (Understand). Välitä (Validate).

Varmista, että sinulla on syvät suhteet perheenjäseniisi ja ystäviisi. Yritä tehdä suhteestasi toisen kanssa paremmaksi ja syvemmäksi joka päivä. Toivotan sinulle onnellista elämää täyttä rakkautta ❤️

Jos sinulla on vaikeuksia vuorovaikutuksessa muiden kanssa, ota yhteyttä saadaksesi inspiraatiota ja rohkeutta.

Lue alkuperäinen artikkeli (englanniksi) tästä. Voit myös kuunnella Podcast on Self-Improvement aiheesta Hyvät sosiaaliset suhteet tuovat parempaa fyysistä ja henkistä terveyttä.