Kuinka kauan sinulla kestää oppia uusia tapoja?

elämäntaparemontti
Kuinka kauan kestää sinulla oppia uusia tapoja?

On esitetty, että kestää 21 päivää kehittää uusi tapa, tai ehkä 100 onnistunutta toistoa tai kolme kuukautta – riippuen keneltä ja mistä kysytään.

Elämäntapagurut usein käyttävät 21 päivän sääntöä. Se tekee tapojen muuttamisesta riittävän haasteellista mutta samalla helppoa motivoinnin kannalta.

Psykologin Phillippa Lallyn tutkimuksessa kesti keskimäärin 66 päivää eli kolme kuukautta oppia uusia tapoja, kuten säännöllinen lenkkeily.

Tapojen muuttamisen kuitenkin ongelmana on, että tapojen muuttamista ajatellaan usein väärästä näkökulmasta. On tärkeä ymmärtää, että kaikki tapamme ovat aina vastauksia erilaisiin tarpeisiin.
Ongelmana voikin olla se, että syy miksi syöt päivittäin suklaata on tunteaksesi lohdutusta, rentoutta ja iloa. Voit lopettaa suklaan ostamisen. Mutta mitä tehdä kun haluat syödä suklaata ?! Pitäisi siis lopettaa suklaan nauttimisen haluaminen eikä pelkästään sen ostaminen. Niin teemme päätöksiä, jotka taistelevat tarpeitamme vastaan.

Mieti omalta kohdaltasi, miten omat tapasi ohjaavat sinua? Miksi joku tapa on muodostunut? Pohdi millaisia korvaavia asioita voisi arjesta löytää vastamaan näihin tarpeisiin ja tunteisiin. Muista, että omien tarpeiden tunnistaminen on jo puoli matkaa uuden tavan onnistuneeseen oppimiseen.
..Tarkistan ja vertailen eri teorioita ja tänään piirrän + | …